Gratinovaný květák se sýrem
Ingredience
Květák |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
4 polévková lžíce |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný a omytý květák rozebereme na růžičky a ve vařící osolené vodě uvaříme doměkka.
- Měkký květák vyjmeme a po okapání urovnáme do zapékací mísy.
- Na části másla osmažíme strouhanku, přidáme zbylé máslo, rozehřejeme a nalijeme na květák. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a gratinujeme pod grilem nebo v silně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.