Dušené kuře s křenem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Křen |
2 polévková lžíce |
Kuře |
1 ks |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
250 ml |
Vývar drůbeží |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěné a omyté kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a na másle opečeme dozlatova.
- Maso vyjmeme a na tuku od opékání osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, vložíme zpět maso, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
- Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a necháme krátce osmahnout. Podlijeme trochou vody a povaříme.
- Nakonec do omáčky nalijeme smetanu, necháme přejít varem a přidáme nastrouhaný křen. Dále už nevaříme.