Dušené kuře s křenem

Ingredience


Cibule 1 ks
Křen 2 polévková lžíce
Kuře 1 ks
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 250 ml
Vývar drůbeží 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a na másle opečeme dozlatova.
  2. Maso vyjmeme a na tuku od opékání osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, vložíme zpět maso, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
  3. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a necháme krátce osmahnout. Podlijeme trochou vody a povaříme.
  4. Nakonec do omáčky nalijeme smetanu, necháme přejít varem a přidáme nastrouhaný křen. Dále už nevaříme.