Kořeněné kuře se smetanou

Ingredience


Bujón slepičí 0.5 ks
Cibule 1 ks
Hřebíček 3 ks
Kuře 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 50 g
Tymián sušený 1 špetka
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté kuře naporcujeme a opečeme po všech stranách na másle. Přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, bujón, nakrájenou šunku, sůl a koření. Za stálého míchání ještě chvíli opékáme, potom mírně podlijeme vodou a dusíme asi 30 minut.
  2. Šťávu vydusíme na tuk, odstraníme hřebíček, podlijeme trochou vody a zalijeme smetanou. Můžeme zahustit moukou rozmíchanou ve vodě. Omáčku chvíli povaříme.
  3. Na talířích přelijeme porce kuřete omáčkou a posypeme nasekanou petrželkou.
  4. Podáváme s rýží nebo s těstovinami.