Kořeněné kuře se smetanou
Ingredience
Bujón slepičí |
0.5 ks |
Cibule |
1 ks |
Hřebíček |
3 ks |
Kuře |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
50 g |
Tymián sušený |
1 špetka |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěné a omyté kuře naporcujeme a opečeme po všech stranách na másle. Přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, bujón, nakrájenou šunku, sůl a koření. Za stálého míchání ještě chvíli opékáme, potom mírně podlijeme vodou a dusíme asi 30 minut.
- Šťávu vydusíme na tuk, odstraníme hřebíček, podlijeme trochou vody a zalijeme smetanou. Můžeme zahustit moukou rozmíchanou ve vodě. Omáčku chvíli povaříme.
- Na talířích přelijeme porce kuřete omáčkou a posypeme nasekanou petrželkou.
- Podáváme s rýží nebo s těstovinami.