Španělské kuře na bylinkách
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Estragon |
1 ks |
Hrášek |
100 g |
Kuře |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Oregano čerstvé |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Šafrán |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěné a omyté kuře naporcujeme a opečeme na sádle s jemně nakrájenou cibulí a nasekanými bylinkami. Maso osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a šafránem. Zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vínem a dusíme asi 45 minut.
- Potom přidáme hrášek, krátce povaříme a nakonec do omáčky přidáme nasekané vejce uvařené natvrdo.
- Podáváme s rýží a hlávkovým salátem.