Španělské kuře na bylinkách

Ingredience


Cibule 1 ks
Estragon 1 ks
Hrášek 100 g
Kuře 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Oregano čerstvé 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 1 ks
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Šafrán 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Víno bílé 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté kuře naporcujeme a opečeme na sádle s jemně nakrájenou cibulí a nasekanými bylinkami. Maso osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a šafránem. Zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vínem a dusíme asi 45 minut.
  2. Potom přidáme hrášek, krátce povaříme a nakonec do omáčky přidáme nasekané vejce uvařené natvrdo.
  3. Podáváme s rýží a hlávkovým salátem.