Toskánská kuřecí stehýnka
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Fenykl obecný |
1 špetka |
Kuřecí stehna |
4 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
250 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá a osušená kuřecí stehna potřeme česnekem utřeným se solí a pepřem. Maso obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance smíchané s drceným fenyklem.
- Stehýnka smažíme v dostatečném množství oleje nejdříve pod pokličkou. Když se usmaží po jedné straně, obrátíme je a dosmažíme bez pokličky.
- Podáváme s vařenými bramborami posypanými pažitkou, obložíme dílky citronu a rajčat.