Toskánská kuřecí stehýnka

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citrony 1 ks
Fenykl obecný 1 špetka
Kuřecí stehna 4 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 250 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá a osušená kuřecí stehna potřeme česnekem utřeným se solí a pepřem. Maso obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance smíchané s drceným fenyklem.
  2. Stehýnka smažíme v dostatečném množství oleje nejdříve pod pokličkou. Když se usmaží po jedné straně, obrátíme je a dosmažíme bez pokličky.
  3. Podáváme s vařenými bramborami posypanými pažitkou, obložíme dílky citronu a rajčat.