Gratinované roštěnky se smetanou a Nivou

Ingredience


Chilli koření mleté 1 špetka
Hovězí roštěnka níz. peč. 600 g
Olej stolní 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Niva (Rokfór) 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na plátky, okrajový tuk odstraníme a maso lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, opepříme a pokapeme částí oleje. Vložíme do misky a necháme několik hodin v chladničce.
  2. Potom roštěnky necháme okapat, osolíme je a zprudka opečeme po obou stranách na zbylém oleji tak, aby zůstaly uvnitř růžové.
  3. Maso přendáme do zapékacích misek, přelijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem a chilli kořením. Gratinujeme v troubě, až se sýr roztaví.
  4. Podáváme s rýží.