Gratinované roštěnky se smetanou a Nivou
Ingredience
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
600 g |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Niva (Rokfór) |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na plátky, okrajový tuk odstraníme a maso lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, opepříme a pokapeme částí oleje. Vložíme do misky a necháme několik hodin v chladničce.
- Potom roštěnky necháme okapat, osolíme je a zprudka opečeme po obou stranách na zbylém oleji tak, aby zůstaly uvnitř růžové.
- Maso přendáme do zapékacích misek, přelijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem a chilli kořením. Gratinujeme v troubě, až se sýr roztaví.
- Podáváme s rýží.