Okoun zapečený s rýží

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 80 g
Okoun říční 600 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 250 g
Rýže loupaná 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté okouny nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme.
  2. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na másle. Propláchnutou rýži povaříme v osolené vodě, scedíme a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. Na rýži poklademe kousky okounů, na ně vrstvu osmažené cibule a na plátky nakrájená rajčata. Navrch dáme zbylou rýži a položíme na ni vločky másla.
  3. Pokrm pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě doměkka.