Okoun zapečený s rýží
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
80 g |
Okoun říční |
600 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
250 g |
Rýže loupaná |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté okouny nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme.
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na másle. Propláchnutou rýži povaříme v osolené vodě, scedíme a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. Na rýži poklademe kousky okounů, na ně vrstvu osmažené cibule a na plátky nakrájená rajčata. Navrch dáme zbylou rýži a položíme na ni vločky másla.
- Pokrm pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě doměkka.