Mořský ďas v zelenině

Ingredience


Cuketa 2 ks
Koriandr čerstvý 1 šálek
Mandle 5 polévková lžíce
Mořský ďas 800 g
Mrkev kořen 2 ks
Okurka salátová 1 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kuchyňském robotu rozmixujeme opraný a osušený čerstvý koriandr a loupané mandle najemno. Přidáme cayenský pepř, sůl a černý pepř.
  2. V této směsi obalíme z obou stran filety mořského ďasa a přitiskneme je, aby obal přilnul. Potom je zabalíme okurky nakrájené podélně na tenké plátky - stuhy.
  3. Vedle v parním hrnci svaříme vodu a na pařák položíme švem dolů balíčky. Přiklopíme poklicí a vaříme v páře asi 7 minut. Přidáme omytou, oloupanou a na malé hranolky nakrájenou mrkev a cukety.
  4. Servírujeme tak, že na každý talíř dáme 1 posolený a popepřený filet pokapaný olivovým olejem a obložíme směsí mrkve a cukety.