Mořský ďas v zelenině
Ingredience
Cuketa |
2 ks |
Koriandr čerstvý |
1 šálek |
Mandle |
5 polévková lžíce |
Mořský ďas |
800 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V kuchyňském robotu rozmixujeme opraný a osušený čerstvý koriandr a loupané mandle najemno. Přidáme cayenský pepř, sůl a černý pepř.
- V této směsi obalíme z obou stran filety mořského ďasa a přitiskneme je, aby obal přilnul. Potom je zabalíme okurky nakrájené podélně na tenké plátky - stuhy.
- Vedle v parním hrnci svaříme vodu a na pařák položíme švem dolů balíčky. Přiklopíme poklicí a vaříme v páře asi 7 minut. Přidáme omytou, oloupanou a na malé hranolky nakrájenou mrkev a cukety.
- Servírujeme tak, že na každý talíř dáme 1 posolený a popepřený filet pokapaný olivovým olejem a obložíme směsí mrkve a cukety.