Zapékaná krůtí směs se žampiony
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Krůta mražená |
300 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
0.5 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
20 g |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Upečené krůtí maso vykostíme, polovinu nakrájíme na kostičky a polovinu umeleme.
- Z mouky, másla a mléka připravíme bešamel a přimícháme maso osmahnuté na zpěněné cibuli. Přidáme očištěné, nadrobno nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a vše promícháme. Směs vložíme do vymaštěného pekáčku, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
- Pokrm při podávání pokapeme citronovou šťávou. Podáváme s plátky veky nebo s bagetou.