Zapékaná krůtí směs se žampiony

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Krůta mražená 300 g
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 0.5 l
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 20 g
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Upečené krůtí maso vykostíme, polovinu nakrájíme na kostičky a polovinu umeleme.
  2. Z mouky, másla a mléka připravíme bešamel a přimícháme maso osmahnuté na zpěněné cibuli. Přidáme očištěné, nadrobno nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a vše promícháme. Směs vložíme do vymaštěného pekáčku, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
  3. Pokrm při podávání pokapeme citronovou šťávou. Podáváme s plátky veky nebo s bagetou.