Medailonky z mletého masa na houbách

Ingredience


Máslo čerstvé 30 g
Maso mleté - mix 600 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej stolní 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Žampiony - sterilované 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté maso smícháme s vejcem, solí a pepřem. Ze směsi tvarujeme placičky, které po obou stranách opékáme na rozpáleném oleji.
  2. Okapané žampiony podusíme na másle, zaprášíme moukou a necháme krátce osmahnout. Zalijeme je trochou vody, osolíme a zvolna dusíme.
  3. Medailonky upravíme na talíře, obložíme houbami a přelijeme šťávou.
  4. Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.