Medailonky z mletého masa na houbách
Ingredience
Máslo čerstvé |
30 g |
Maso mleté - mix |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Žampiony - sterilované |
150 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mleté maso smícháme s vejcem, solí a pepřem. Ze směsi tvarujeme placičky, které po obou stranách opékáme na rozpáleném oleji.
- Okapané žampiony podusíme na másle, zaprášíme moukou a necháme krátce osmahnout. Zalijeme je trochou vody, osolíme a zvolna dusíme.
- Medailonky upravíme na talíře, obložíme houbami a přelijeme šťávou.
- Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.