Valtické řízky
Ingredience
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřová kýta |
600 g |
Víno bílé |
50 ml |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na řízky a naklepeme.
- Na části rozehřátého másla osmažíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, osolíme, vmícháme vejce a necháme ztuhnout. Směsí poklademe vždy polovinu řízku, maso přeložíme a okraje upevníme jehlami nebo párátky. Řízky obalíme v hladké mouce a na zbylém másle a oleji je po obou stranách opečeme. Podlijeme trochou horké vody a dusíme doměkka. Před koncem dušení přilijeme bílé víno.
- Podáváme s opečenými bramborami nebo se smaženými hranolky.