Valtické řízky

Ingredience


Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej stolní 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Vepřová kýta 600 g
Víno bílé 50 ml
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na řízky a naklepeme.
  2. Na části rozehřátého másla osmažíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, osolíme, vmícháme vejce a necháme ztuhnout. Směsí poklademe vždy polovinu řízku, maso přeložíme a okraje upevníme jehlami nebo párátky. Řízky obalíme v hladké mouce a na zbylém másle a oleji je po obou stranách opečeme. Podlijeme trochou horké vody a dusíme doměkka. Před koncem dušení přilijeme bílé víno.
  3. Podáváme s opečenými bramborami nebo se smaženými hranolky.