Perkelt s rajčaty
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprikové lusky čerstvé |
4 ks |
Rajčata |
4 ks |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové koleno |
500 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a zlehka na ní osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, očištěné, na proužky nakrájené papriky a omytá, na dílky nakrájená rajčata. Osolíme, okořeníme mletou paprikou a zvolna dusíme doměkka. Během dušení občas zamícháme a podlijeme vodou. Omáčku nezahušťujeme.
- Podáváme s vařenými bramborami, dušenou rýží nebo těstovinami.