Perkelt s rajčaty

Ingredience


Cibule 2 ks
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Paprikové lusky čerstvé 4 ks
Rajčata 4 ks
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové koleno 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a zlehka na ní osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, očištěné, na proužky nakrájené papriky a omytá, na dílky nakrájená rajčata. Osolíme, okořeníme mletou paprikou a zvolna dusíme doměkka. Během dušení občas zamícháme a podlijeme vodou. Omáčku nezahušťujeme.
  3. Podáváme s vařenými bramborami, dušenou rýží nebo těstovinami.