Jahody s pepřovým krémem

Ingredience


Cukr krupice 150 g
Jahody zahradní 300 g
Mandle plátky 4 kávová lžička
Martell cognac 20 ml
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté jahody rozpůlíme, posypeme 3 lžícemi cukru a necháme asi 30 minut stát. Potom jahody rozdělíme do pohárů a dáme do chladničky dobře vychladit.
  2. Žloutky utřeme do pěny se zbylým cukrem, koňakem a pepřem. Nakonec vmícháme dotuha ušlehanou smetanu.
  3. Vzniklý krém přelijeme přes jahody v pohárech. Dezert ozdobíme plátky mandlí.