Jahody s pepřovým krémem
Ingredience
Cukr krupice |
150 g |
Jahody zahradní |
300 g |
Mandle plátky |
4 kávová lžička |
Martell cognac |
20 ml |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté jahody rozpůlíme, posypeme 3 lžícemi cukru a necháme asi 30 minut stát. Potom jahody rozdělíme do pohárů a dáme do chladničky dobře vychladit.
- Žloutky utřeme do pěny se zbylým cukrem, koňakem a pepřem. Nakonec vmícháme dotuha ušlehanou smetanu.
- Vzniklý krém přelijeme přes jahody v pohárech. Dezert ozdobíme plátky mandlí.