Dušená jihočeská žebírka
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
2 ks |
Párky jemné |
4 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová žebra |
600 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žebírka omyjeme, silnější kost odsekneme a do masa prořízneme kapsu. Do každé kapsy vložíme párek a polovinu okurky, sepneme párátky nebo jehlami a maso osolíme a opepříme.
- Žebírka zprudka opečeme po všech stranách na rozehřátém sádle, zaprášíme moukou, osmahneme a podlijeme horkou vodou (nebo vývarem). Zvolna dusíme doměkka.
- Podáváme s opečenými petrželkovými bramborami.