Dušená jihočeská žebírka

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Okurky nakládané 2 ks
Párky jemné 4 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová žebra 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žebírka omyjeme, silnější kost odsekneme a do masa prořízneme kapsu. Do každé kapsy vložíme párek a polovinu okurky, sepneme párátky nebo jehlami a maso osolíme a opepříme.
  2. Žebírka zprudka opečeme po všech stranách na rozehřátém sádle, zaprášíme moukou, osmahneme a podlijeme horkou vodou (nebo vývarem). Zvolna dusíme doměkka.
  3. Podáváme s opečenými petrželkovými bramborami.