Džuveč z vepřového bůčku
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprikové lusky čerstvé |
3 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
4 ks |
Rýže loupaná |
130 g |
Sádlo škvařené |
60 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřový bok |
500 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý bůček nakrájíme na hranolky. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém sádle, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a mírně osmahneme. Vmícháme mletou papriku, podlijeme horkou vodou a dusíme.
- K téměř měkkému masu přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, oloupaná, na dílky nakrájená rajčata, česnek utřený se solí a propláchnutou rýži. Vše zalijeme horkou vodou, promícháme, chvíli povaříme a ve vyhřáté troubě dusíme doměkka.
- Při podávání posypeme každou porci nasekanou petrželkou.