Džuveč z vepřového bůčku

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Paprikové lusky čerstvé 3 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 4 ks
Rýže loupaná 130 g
Sádlo škvařené 60 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřový bok 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý bůček nakrájíme na hranolky. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém sádle, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a mírně osmahneme. Vmícháme mletou papriku, podlijeme horkou vodou a dusíme.
  2. K téměř měkkému masu přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, oloupaná, na dílky nakrájená rajčata, česnek utřený se solí a propláchnutou rýži. Vše zalijeme horkou vodou, promícháme, chvíli povaříme a ve vyhřáté troubě dusíme doměkka.
  3. Při podávání posypeme každou porci nasekanou petrželkou.