Polévka bramborová selská
Ingredience
Brambory |
3 ks |
Celer bulvový |
100 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
100 g |
Kmín celý |
1 špetka |
Majoránka |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1.5 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
100 g |
Nudle vaječné |
100 g |
Petržel kořen |
100 g |
Petržel - nať |
1 ks |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Nakrájenou cibuli, zeleninu nakrájenou na nudličky podusíme na másle, zalijeme vodou do roviny. Přidáme houby (sušené předem namočené), silnějších polévkových nudlí a nakrájené brambory. Povaříme cca 10 min.
- Na zbytku másla uděláme světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vodou, řádně rozmícháme a necháme povařit 10 min.
- Následně jíšku smícháme se zeleninou, přidáme koření, dosolíme a dovaříme.