Polévka bramborová selská

Ingredience


Brambory 3 ks
Celer bulvový 100 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Houby čerstvé 100 g
Kmín celý 1 špetka
Majoránka 1 špetka
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1.5 polévková lžíce
Mrkev kořen 100 g
Nudle vaječné 100 g
Petržel kořen 100 g
Petržel - nať 1 ks
Pórek 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájenou cibuli, zeleninu nakrájenou na nudličky podusíme na másle, zalijeme vodou do roviny. Přidáme houby (sušené předem namočené), silnějších polévkových nudlí a nakrájené brambory. Povaříme cca 10 min.
  2. Na zbytku másla uděláme světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vodou, řádně rozmícháme a necháme povařit 10 min.
  3. Následně jíšku smícháme se zeleninou, přidáme koření, dosolíme a dovaříme.