Krůtí maso s jarní zeleninou
Ingredience
Cibule |
4 ks |
Hrachové lusky |
2 šálek |
Hrášek mražený |
2 šálek |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Krůtí prsa |
4 ks |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozklepané krůtí řízky z obou stran posolíme, popaprikujeme a popepříme.
- V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na nich osmažíme z každé strany řízky dozlatova. Vyndáme je do tepla.
- Zbývající olej nalijeme do prázdné pánve a restujeme na něm na tenká kolečka nakrájenou cibuli asi 4 minuty doměkka. Přidáme hrášek a hráškové lusky a restujeme vše asi 1 minutu, aby se směs prohřála. Zalijeme smetanou a vaříme asi 4 minuty do zhoustnutí.
- Do pánve dáme připravené řízky. Omáčku dosolíme, dopepříme a dochutíme koriandrem a ještě 2 minuty povaříme a servírujeme.