Krůtí maso s jarní zeleninou

Ingredience


Cibule 4 ks
Hrachové lusky 2 šálek
Hrášek mražený 2 šálek
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Krůtí prsa 4 ks
Olej olivový 4 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozklepané krůtí řízky z obou stran posolíme, popaprikujeme a popepříme.
  2. V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na nich osmažíme z každé strany řízky dozlatova. Vyndáme je do tepla.
  3. Zbývající olej nalijeme do prázdné pánve a restujeme na něm na tenká kolečka nakrájenou cibuli asi 4 minuty doměkka. Přidáme hrášek a hráškové lusky a restujeme vše asi 1 minutu, aby se směs prohřála. Zalijeme smetanou a vaříme asi 4 minuty do zhoustnutí.
  4. Do pánve dáme připravené řízky. Omáčku dosolíme, dopepříme a dochutíme koriandrem a ještě 2 minuty povaříme a servírujeme.