Kuřecí proužky s okurkou
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Créme fraiche |
125 ml |
Kari koření |
1 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nakrájíme kuřecí prsa podélně na asi 1 cm široké proužky, posolíme a popepříme. V pánvi rozpálíme olej a máslo, vložíme maso a opékáme z obou stran asi 10 minut dozlatova.
- Vedle v misce rozmícháme créme fraiche s kari a na 1 cm nakrájenými kolečky oloupaných okurek.
- Osmahlé kuře podlijeme citronovou šťávou a za rychlého seškrabování odvaříme ze dna připečenou šťávu. Přidáme směs z mísy a vše důkladně 3 minuty povaříme, až jsou plátky okurky al dente. Dosolíme, dopepříme, zamícháme a servírujeme.