Kuřecí proužky s okurkou

Ingredience


Citrony 1 ks
Créme fraiche 125 ml
Kari koření 1 polévková lžíce
Kuřecí prsa 600 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Okurka salátová 1 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájíme kuřecí prsa podélně na asi 1 cm široké proužky, posolíme a popepříme. V pánvi rozpálíme olej a máslo, vložíme maso a opékáme z obou stran asi 10 minut dozlatova.
  2. Vedle v misce rozmícháme créme fraiche s kari a na 1 cm nakrájenými kolečky oloupaných okurek.
  3. Osmahlé kuře podlijeme citronovou šťávou a za rychlého seškrabování odvaříme ze dna připečenou šťávu. Přidáme směs z mísy a vše důkladně 3 minuty povaříme, až jsou plátky okurky al dente. Dosolíme, dopepříme, zamícháme a servírujeme.