Bulharská vepřová pečeně s pórkem

Ingredience


Cibule 3 ks
Feferony 1 ks
Olej stolní 5 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Paprikové lusky čerstvé 2 ks
Pórek 600 g
Rajčata 3 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová pečeně 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou krkovičku nakrájíme na kostky, osolíme a na rozehřátém oleji pečeme doměkka. Upečené maso přendáme na nahřátou mísu.
  2. Do zbylého oleje přidáme omytý, na kousky nakrájený pórek, oloupanou nahrubo nakrájenou cibuli, oloupaná rajčata nakrájená na čtvrtky, očištěné papriky nakrájené na proužky a nasekanou feferonku. Okořeníme mletou paprikou, vše promícháme a dusíme téměř doměkka.
  3. Potom přidáme maso, znovu lehce promícháme a chvíli podusíme.
  4. Podáváme s vařenými bramborami, rýží nebo s chlebem.