Bulharská vepřová pečeně s pórkem
Ingredience
Cibule |
3 ks |
Feferony |
1 ks |
Olej stolní |
5 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprikové lusky čerstvé |
2 ks |
Pórek |
600 g |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová pečeně |
600 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou krkovičku nakrájíme na kostky, osolíme a na rozehřátém oleji pečeme doměkka. Upečené maso přendáme na nahřátou mísu.
- Do zbylého oleje přidáme omytý, na kousky nakrájený pórek, oloupanou nahrubo nakrájenou cibuli, oloupaná rajčata nakrájená na čtvrtky, očištěné papriky nakrájené na proužky a nasekanou feferonku. Okořeníme mletou paprikou, vše promícháme a dusíme téměř doměkka.
- Potom přidáme maso, znovu lehce promícháme a chvíli podusíme.
- Podáváme s vařenými bramborami, rýží nebo s chlebem.