Jablečná štola

Ingredience


Cukr moučkový 150 g
Jablka 4 ks
Máslo čerstvé 160 g
Mouka polohrubá 150 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků.
  2. V mixéru utřeme máslo a cukr, šleháme asi 1minutu. Poté přidáme žloutky a dále třeme. Nakonec přisypeme mouku a směs rychle promícháme.
  3. Troubu předehřejeme na 150C.
  4. K bílkům přidáme špetku soli, vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do směsi. Na závěr přimícháme jablka, která nejprve oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kousky.
  5. Směs vlijeme do vymazané formy na biskupský chlebíček a pečeme asi 30minut.