Jablečná štola
Ingredience
Cukr moučkový |
150 g |
Jablka |
4 ks |
Máslo čerstvé |
160 g |
Mouka polohrubá |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků.
- V mixéru utřeme máslo a cukr, šleháme asi 1minutu. Poté přidáme žloutky a dále třeme. Nakonec přisypeme mouku a směs rychle promícháme.
- Troubu předehřejeme na 150C.
- K bílkům přidáme špetku soli, vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do směsi. Na závěr přimícháme jablka, která nejprve oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kousky.
- Směs vlijeme do vymazané formy na biskupský chlebíček a pečeme asi 30minut.