Husarská vepřová pečeně

Ingredience


Anglická slanina 80 g
Cibule 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Paprika mletá pálivá 0.5 kávová lžička
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová plec 600 g
Voda pitná 0.5 l
Zakysaná smetana 300 ml
Zelenina kořenová 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme, protkneme částí slaniny a osolíme. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a vše osmahneme. Na základ vložíme maso a opečeme je po všech stranách. Okořeníme sladkou i pálivou paprikou, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka.
  2. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a mírně osmahneme. Podlijeme horkou vodou a chvíli povaříme.
  3. Nakonec do omáčky vmícháme zakysanou smetanu a omáčku prolisujeme nebo rozmixujeme.
  4. Maso nakrájíme na porce, vložíme do omáčky a necháme jen prohřát.
  5. Podáváme s houskovými knedlíky.