Husarská vepřová pečeně
Ingredience
Anglická slanina |
80 g |
Cibule |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá pálivá |
0.5 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová plec |
600 g |
Voda pitná |
0.5 l |
Zakysaná smetana |
300 ml |
Zelenina kořenová |
100 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso omyjeme, protkneme částí slaniny a osolíme. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a vše osmahneme. Na základ vložíme maso a opečeme je po všech stranách. Okořeníme sladkou i pálivou paprikou, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka.
- Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a mírně osmahneme. Podlijeme horkou vodou a chvíli povaříme.
- Nakonec do omáčky vmícháme zakysanou smetanu a omáčku prolisujeme nebo rozmixujeme.
- Maso nakrájíme na porce, vložíme do omáčky a necháme jen prohřát.
- Podáváme s houskovými knedlíky.