Vepřové závitky se žampiony

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Olej stolní 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová kýta 600 g
Voda pitná 400 ml
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, pokapeme je citronovou šťávou a v rozehřátém oleji podusíme doměkka.
  2. Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky poklademe dušenými žampiony, svineme a upevníme jehlami nebo párátky. Závitky zprudka opečeme po všech stranách v rozehřátém oleji, podlijeme horkou vodou a pečeme doměkka. Během pečení maso občas polijeme šťávou.
  3. Podáváme s vařenými petrželkovými bramborami.