Vepřová žebírka na smetaně
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
30 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová žebra |
4 ks |
Zakysaná smetana |
150 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z omytých žebírek odřízneme do poloviny maso od kosti, naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme. Žebírka opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle a přendáme je na nahřátou mísu.
- Do zbylého sádla přidáme mletou papriku a vlijeme zakysanou smetanu rozkvedlanou s moukou. Chvíli povaříme.
- Nakonec omáčku dochutíme solí a citronovou šťávou a přelijeme přes porce masa.
- Podáváme s houskovým knedlíkem, rýží nebo s těstovinami.