Vepřová žebírka na smetaně

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Sádlo škvařené 30 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová žebra 4 ks
Zakysaná smetana 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z omytých žebírek odřízneme do poloviny maso od kosti, naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme. Žebírka opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle a přendáme je na nahřátou mísu.
  2. Do zbylého sádla přidáme mletou papriku a vlijeme zakysanou smetanu rozkvedlanou s moukou. Chvíli povaříme.
  3. Nakonec omáčku dochutíme solí a citronovou šťávou a přelijeme přes porce masa.
  4. Podáváme s houskovým knedlíkem, rýží nebo s těstovinami.