Hovězí závitky se špenátem a ovčím sýrem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Hořčice |
4 kávová lžička |
Hořčičné semínko |
1 kávová lžička |
Hovězí maso zadní |
600 g |
Majoránka |
1 špetka |
Olej rostlinný |
6 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenát listový čerstvý |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
75 g |
Víno červené |
250 ml |
Vývar z hovězích kostí |
250 ml |
Zakysaná smetana |
75 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Každý plátek ještě posypeme hořčičným semínkem.
- Očištěný a omytý špenát po okapání rozdělíme na kousky, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, očištěnou papriku rozkrájíme na nudličky, ovčí sýr rozdrobíme. Připravenými surovinami a lístky majoránky obložíme plátky masa, svineme do závitků, ovážeme nití nebo sepneme jehlami.
- Závitky opečeme po všech stranách v horkém oleji a podlijeme vroucím vývarem, do kterého postupně přiléváme víno. Zvolna dusíme přibližně 1,5 hodiny.
- Nakonec omáčku zjemníme zakysanou smetanou a cukrem.