Hovězí závitky se špenátem a ovčím sýrem

Ingredience


Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 špetka
Hořčice 4 kávová lžička
Hořčičné semínko 1 kávová lžička
Hovězí maso zadní 600 g
Majoránka 1 špetka
Olej rostlinný 6 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Špenát listový čerstvý 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 75 g
Víno červené 250 ml
Vývar z hovězích kostí 250 ml
Zakysaná smetana 75 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Každý plátek ještě posypeme hořčičným semínkem.
  2. Očištěný a omytý špenát po okapání rozdělíme na kousky, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, očištěnou papriku rozkrájíme na nudličky, ovčí sýr rozdrobíme. Připravenými surovinami a lístky majoránky obložíme plátky masa, svineme do závitků, ovážeme nití nebo sepneme jehlami.
  3. Závitky opečeme po všech stranách v horkém oleji a podlijeme vroucím vývarem, do kterého postupně přiléváme víno. Zvolna dusíme přibližně 1,5 hodiny.
  4. Nakonec omáčku zjemníme zakysanou smetanou a cukrem.