Dušená hovězí kližka

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 1 ks
Hovězí kližka 1000 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 125 ml
Vývar z hovězích kostí 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou a omytou kližku nakrájíme na plátky nebo na kostky. Maso vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo a zprudka opečeme po všech stranách.
  2. Přidáme oloupanou, na čtvrtky pokrájenou cibuli, mrkev, osmahneme, osolíme a opepříme. Podlijeme červeným vínem, přidáme bobkový list a pod pokličkou zvolna dusíme 3 hodiny do měkka. Během dušení podle potřeby přiléváme vývar. Měkké maso upravíme na nahřátou mísu.
  3. Omáčku vaříme do zhoustnutí, potom vyjmeme bobkový list, podle chuti přisolíme nebo opepříme. Omáčku přelijeme přes maso a podáváme.
  4. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.