Dušená hovězí kližka
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Hovězí kližka |
1000 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
125 ml |
Vývar z hovězích kostí |
125 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 200 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou a omytou kližku nakrájíme na plátky nebo na kostky. Maso vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo a zprudka opečeme po všech stranách.
- Přidáme oloupanou, na čtvrtky pokrájenou cibuli, mrkev, osmahneme, osolíme a opepříme. Podlijeme červeným vínem, přidáme bobkový list a pod pokličkou zvolna dusíme 3 hodiny do měkka. Během dušení podle potřeby přiléváme vývar. Měkké maso upravíme na nahřátou mísu.
- Omáčku vaříme do zhoustnutí, potom vyjmeme bobkový list, podle chuti přisolíme nebo opepříme. Omáčku přelijeme přes maso a podáváme.
- Vhodnou přílohou je bramborová kaše.