Fazolkový salát s bazalkou a ovčím sýrem
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Cibule |
1 ks |
Fazolové lusky zelené |
800 g |
Ocet kvasný lihový |
3 polévková lžíce |
Olej salátový |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
100 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté fazolky šikmo nakrájíme na kousky, vložíme do osolené vařící vody a vaříme 15 - 20 minut. Vyjmeme, necháme okapat a vychladnout.
- Z oleje, octa, 2 lžic fazolkového vývaru, oloupané, nadrobno nakrájené cibule, soli a pepře připravíme zálivku, přelijeme jí vychladlé fazolky.
- Sýr rozdrobíme, omyté lístky bazalky natrháme a vše vmícháme do salátu. Necháme odležet v chladu asi 30 minut.