Fazolkový salát s bazalkou a ovčím sýrem

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Cibule 1 ks
Fazolové lusky zelené 800 g
Ocet kvasný lihový 3 polévková lžíce
Olej salátový 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 100 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté fazolky šikmo nakrájíme na kousky, vložíme do osolené vařící vody a vaříme 15 - 20 minut. Vyjmeme, necháme okapat a vychladnout.
  2. Z oleje, octa, 2 lžic fazolkového vývaru, oloupané, nadrobno nakrájené cibule, soli a pepře připravíme zálivku, přelijeme jí vychladlé fazolky.
  3. Sýr rozdrobíme, omyté lístky bazalky natrháme a vše vmícháme do salátu. Necháme odležet v chladu asi 30 minut.