Grilovaný tuňák
Ingredience
Cukr moučkový |
1 kávová lžička |
Hořčice plnotučná |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
4 polévková lžíce |
Tuňák obecný |
500 g |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté plátky tuňáka vložíme do mísy, zalijeme marinádou připravenou smícháním sójové omáčky, worcesteru, hořčice, cukru a oleje. Maso musíme marinádou dobře obalit. Mísu zakryjeme a vložíme do chladničky na 1 - 2 hodiny.
- Marinované plátky grilujeme po obou stranách 10 - 15 minut. Během grilování maso jednou obrátíme a potíráme zbylou marinádou.