Anglická sýrová omáčka

Anglická sýrová omáčka - obrázek

Ingredience


Hořčice plnotučná 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 400 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme a povaříme. Vmícháme nastrouhaný sýr, odstavíme z plotny, přimícháme žloutek rozkvedlaný ve lžíci studeného mléka, trochu hořčice a nasekanou pažitku (petrželku, kopr).
  2. Podáváme k rybám, drůbežímu masu nebo k zelenině.