Anglická sýrová omáčka
Ingredience
Hořčice plnotučná |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
400 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme a povaříme. Vmícháme nastrouhaný sýr, odstavíme z plotny, přimícháme žloutek rozkvedlaný ve lžíci studeného mléka, trochu hořčice a nasekanou pažitku (petrželku, kopr).
- Podáváme k rybám, drůbežímu masu nebo k zelenině.