Hrášek zapečený s uzeninou
Ingredience
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
400 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
0.125 l |
Salám jemný |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na másle osmahneme na nudličky pokrájený salám, přidáme okapaný hrášek a podle chuti osolíme. Promícháme, chvíli zapékáme ve středně vyhřáté troubě, poté směs zalijeme vejci, rozkvedlanými v mléce, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme dále, až se sýr na povrchu začne roztékat.
- Podáváme s opečenými bramborami nebo s chlebem.