Dušená žebírka v zelenině

Ingredience


Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 špetka
Kmín drcený 1 kávová lžička
Libeček 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 1 kávová lžička
Olej stolní 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová žebra 600 g
Vývar z hovězích kostí 250 ml
Zelenina kořenová 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žebírka omyjeme, maso zčásti odřízneme od kosti, po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, okmínujeme a poprášíme hladkou moukou.
  2. Připravená žebírka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a vše osmahneme. Podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka.
  3. Nakonec pokrm okořeníme nasekaným libečkem, podle chuti přisladíme a okyselíme. Podlijeme vývarem a chvíli podusíme.
  4. Podáváme s vařenými bramborami.