Dušená žebírka v zelenině
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Libeček |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová žebra |
600 g |
Vývar z hovězích kostí |
250 ml |
Zelenina kořenová |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žebírka omyjeme, maso zčásti odřízneme od kosti, po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, okmínujeme a poprášíme hladkou moukou.
- Připravená žebírka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a vše osmahneme. Podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka.
- Nakonec pokrm okořeníme nasekaným libečkem, podle chuti přisladíme a okyselíme. Podlijeme vývarem a chvíli podusíme.
- Podáváme s vařenými bramborami.