Jemná drůbeží míšenina

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kuřecí maso vařené 300 g
Máslo čerstvé 80 g
Mléko polotučné 0.125 l
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Smetana 12% (konzumní) 0.125 l
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvařené kuřecí (nebo slepičí) maso jemně umeleme.
  2. Z másla (40g) a mouky připravíme světlou jíšku, rozšleháme ji se studeným mlékem a povaříme na hustší bešamel. Vmícháme umleté maso a na teple umícháme do hladka.
  3. Potom přidáme po částech zbylé máslo a žloutky rozšlehané se smetanou. Vše zakapeme citronovou šťávou.
  4. Podáváme s opékanými bramborami.