Jemná drůbeží míšenina
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Kuřecí maso vařené |
300 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mléko polotučné |
0.125 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Smetana 12% (konzumní) |
0.125 l |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvařené kuřecí (nebo slepičí) maso jemně umeleme.
- Z másla (40g) a mouky připravíme světlou jíšku, rozšleháme ji se studeným mlékem a povaříme na hustší bešamel. Vmícháme umleté maso a na teple umícháme do hladka.
- Potom přidáme po částech zbylé máslo a žloutky rozšlehané se smetanou. Vše zakapeme citronovou šťávou.
- Podáváme s opékanými bramborami.