Telecí kotlety zapečené se sýrem

Ingredience


Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Telecí kotlety 500 g
Zakysaná smetana 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté kotlety lehce naklepeme, osolíme a na okrajích nařízneme. Maso ze všech stran opečeme na polovině másla a přendáme na misku.
  2. Do zbylé šťávy přidáme smetanu rozmíchanou s moukou, chvíli povaříme.
  3. Kotlety se zbylým tukem urovnáme do vymazané zapékací mísy, přelijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Povrch pokapeme zbylým rozehřátým máslem.
  4. Pokrm krátce zapečeme ve vyhřáté troubě do růžova.
  5. Podáváme s opečenými bramborami.