Telecí kotlety zapečené se sýrem
Ingredience
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Telecí kotlety |
500 g |
Zakysaná smetana |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté kotlety lehce naklepeme, osolíme a na okrajích nařízneme. Maso ze všech stran opečeme na polovině másla a přendáme na misku.
- Do zbylé šťávy přidáme smetanu rozmíchanou s moukou, chvíli povaříme.
- Kotlety se zbylým tukem urovnáme do vymazané zapékací mísy, přelijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Povrch pokapeme zbylým rozehřátým máslem.
- Pokrm krátce zapečeme ve vyhřáté troubě do růžova.
- Podáváme s opečenými bramborami.