Bezinkové květy smažené ve vinném těstíčku

Ingredience


Bezinky 12 ks
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Olej slunečnicový 2 kávová lžička
Olej stolní 0.5 l
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Víno bílé 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku smícháme se špetkou soli, vínem, žloutky a olejem. Nakonec do těsta zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  2. Bezinkové květy omyjeme, necháme okapat, obalíme je v připraveném těstíčku.
  3. Smažíme v dostatečném množství oleje - květy by měly v oleji plavat. Usmažené bezinky necháme okapat na mřížce.
  4. Podáváme horké, posypané moučkovým cukrem.