Bezinkové květy smažené ve vinném těstíčku
Ingredience
Bezinky |
12 ks |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Olej slunečnicový |
2 kávová lžička |
Olej stolní |
0.5 l |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Víno bílé |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mouku smícháme se špetkou soli, vínem, žloutky a olejem. Nakonec do těsta zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- Bezinkové květy omyjeme, necháme okapat, obalíme je v připraveném těstíčku.
- Smažíme v dostatečném množství oleje - květy by měly v oleji plavat. Usmažené bezinky necháme okapat na mřížce.
- Podáváme horké, posypané moučkovým cukrem.