Suflé s griotkou
Ingredience
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Likér třešňový |
50 ml |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Solamyl |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.
- Mléko, cukr a solamyl necháme vzkypět a za stálého míchání zhoustnout. Odstavíme z plotny a vmícháme máslo (1 lžíci), griotku a žloutky. Nakonec zlehka přimícháme sníh.
- Formu vymažeme máslem, poprášíme moučkovým cukrem a nalijeme do ní těsto. Suflé pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 20-30 minut.
- Nákyp ihned podáváme.