Suflé s griotkou

Ingredience


Cukr krupice 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Likér třešňový 50 ml
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 250 ml
Solamyl 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.
  2. Mléko, cukr a solamyl necháme vzkypět a za stálého míchání zhoustnout. Odstavíme z plotny a vmícháme máslo (1 lžíci), griotku a žloutky. Nakonec zlehka přimícháme sníh.
  3. Formu vymažeme máslem, poprášíme moučkovým cukrem a nalijeme do ní těsto. Suflé pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 20-30 minut.
  4. Nákyp ihned podáváme.