Staročeská rýže
Ingredience
Česnek |
10 g |
Cibule |
60 g |
Majoránka |
0.2 g |
Rýže loupaná |
1000 g |
Slanina vepřová |
80 g |
Sůl |
15 g |
Voda pitná |
1500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Rýži přebereme, propláchneme ve studené vodě, spaříme ji, scedíme a necháme okapat.
- Slaninu nakrájíme na malé kostičky, roztavíme ji, přidáme očištěnou a jemně nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Přidáme rýži, osmahneme ji, zalijeme vodou, osolíme, přidáme majoránku a rozetřený česnek a přivedeme do varu. V mírně vyhřáté troubě rýži pod poklicí dusíme doměkka.
- Nakonec dušenou rýži dobře promícháme.