Staročeská rýže

Ingredience


Česnek 10 g
Cibule 60 g
Majoránka 0.2 g
Rýže loupaná 1000 g
Slanina vepřová 80 g
Sůl 15 g
Voda pitná 1500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži přebereme, propláchneme ve studené vodě, spaříme ji, scedíme a necháme okapat.
  2. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, roztavíme ji, přidáme očištěnou a jemně nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Přidáme rýži, osmahneme ji, zalijeme vodou, osolíme, přidáme majoránku a rozetřený česnek a přivedeme do varu. V mírně vyhřáté troubě rýži pod poklicí dusíme doměkka.
  3. Nakonec dušenou rýži dobře promícháme.