Bramborový nákyp s feferonkami

Ingredience


Brambory 1000 g
Cibule 2 ks
Feferony 3 ks
Máslo čerstvé 100 g
Oregano sušené 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Salám měkký 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 1 l
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory uvaříme pod pokličkou v menším množství vody a prolisujeme je.
  2. Očištěné feferonky nasekáme na jemno, salám pokrájíme na tenké nudličky, oloupanou cibuli na kroužky.
  3. V pánvi rozehřejeme polovinu másla, přidáme cibuli, feferonky a salám, smažíme tak dlouho, až cibule zesklovatí. Potom vše přendáme do mísy, promícháme s vejci a bramborami, dochutíme.
  4. Velkou dortovou formu vymažeme máslem a naplníme ji připravenou směsí. Povrch uhladíme, navrch poklademe očištěné, na plátky nakrájené žampiony. Zalijeme zbylým rozpuštěným máslem a pečeme v troubě při 200 stupních Celsia 20 - 30 minut.