Vepřová panenka s česnekovým máslem
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuk |
20 g |
Vepřová panenka |
700 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté maso osušíme,vetřeme do něj sůl a pepř.
- V pánvi na rozehřátém tuku maso zprudka opečeme po všech stranách.
- Změklé máslo vyšleháme do pěny, promícháme s prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou a citronovou šťávou.
- Panenku nakrojíme po každých dvou centimetrech, do zářezů vetřeme připravené česnekové máslo. Zářezy stiskneme k sobě a maso zabalíme do alobalu. Pečeme na mřížce v troubě 30 - 40 minut.
- Upečenou panenku nakrájíme na plátky a podáváme.