Vepřová panenka s česnekovým máslem

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Tuk 20 g
Vepřová panenka 700 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté maso osušíme,vetřeme do něj sůl a pepř.
  2. V pánvi na rozehřátém tuku maso zprudka opečeme po všech stranách.
  3. Změklé máslo vyšleháme do pěny, promícháme s prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou a citronovou šťávou.
  4. Panenku nakrojíme po každých dvou centimetrech, do zářezů vetřeme připravené česnekové máslo. Zářezy stiskneme k sobě a maso zabalíme do alobalu. Pečeme na mřížce v troubě 30 - 40 minut.
  5. Upečenou panenku nakrájíme na plátky a podáváme.