Řecké mleté biftečky
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Hovězí maso zadní |
200 g |
Muškátový květ |
1 špetka |
Olej stolní |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřová plec |
250 g |
Voda pitná |
250 ml |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na kousky a umeleme. Přidáme ve vodě navlhčenou, vymačkanou žemli, sůl, pepř, muškátový květ, citronvou kůru a vejce. Vše dobře promícháme.
- Z připravené směsi tvarujeme malé biftečky, po obou stranách je zprudka opékáme na rozpáleném oleji.
- Opečené biftečky vyjmeme z pánve, vložíme do kastrolu, zalijeme rozředěným rajčatovým protlakem a chvíli podusíme.
- Podáváme se špagetami nebo s tmavým chlebem a s čerstvou zeleninou.