Řecké mleté biftečky

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Hovězí maso zadní 200 g
Muškátový květ 1 špetka
Olej stolní 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Vepřová plec 250 g
Voda pitná 250 ml
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na kousky a umeleme. Přidáme ve vodě navlhčenou, vymačkanou žemli, sůl, pepř, muškátový květ, citronvou kůru a vejce. Vše dobře promícháme.
  2. Z připravené směsi tvarujeme malé biftečky, po obou stranách je zprudka opékáme na rozpáleném oleji.
  3. Opečené biftečky vyjmeme z pánve, vložíme do kastrolu, zalijeme rozředěným rajčatovým protlakem a chvíli podusíme.
  4. Podáváme se špagetami nebo s tmavým chlebem a s čerstvou zeleninou.