Smetanový pudink se sýrem

Ingredience


Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hrubá 220 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Vaječný bílek slepičí 5 ks
Vaječný žloutek slepičí 5 ks
Zakysaná smetana 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do rozkvedlané smetany zašleháme žloutky a 200 g mouky, osolíme, necháme chvíli stát. Poté do směsi zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a nastrouhaný sýr.
  2. Pudink pečeme v máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formě ve vodní lázni v troubě přibližně hodinu.
  3. Podáváme ho posypaný nasekanou petrželkou a politý rozpuštěným máslem.