Smetanový pudink se sýrem
Ingredience
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hrubá |
220 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vaječný bílek slepičí |
5 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
5 ks |
Zakysaná smetana |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do rozkvedlané smetany zašleháme žloutky a 200 g mouky, osolíme, necháme chvíli stát. Poté do směsi zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a nastrouhaný sýr.
- Pudink pečeme v máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formě ve vodní lázni v troubě přibližně hodinu.
- Podáváme ho posypaný nasekanou petrželkou a politý rozpuštěným máslem.