Staročeská kapří polévka

Ingredience


Chléb konzumní 200 g
Cibule 1 ks
Kapr obecný 500 g
Máslo čerstvé 30 g
Pepř černý celý 4 ks
Šafrán 1 špetka
Skořice celá 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 100 ml
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do 1,5 l studené vody rozlámeme tvrdší chléb, přidáme oloupanou, na čtvrtky pokrájenou cibuli, celý pepř, zázvor, celou skořici, šafrán, víno a sůl, vše vaříme přibližně hodinu.
  2. Potom do polévky přidáme očištěné, naporcované rybí maso, 10 minut zvolna povaříme, následně porce vyjmeme, zbavíme kůže a kostí - ty vrátíme do polévky.
  3. Obrané maso nekrájíme, v celých kouscích je vložíme na rozpuštěné máslo. Na maso přecedíme polévku, prolisujeme rozvařený chléb a cibuli. Vše necháme přejít varem, podle chuti přisolíme a podáváme.