Staročeská kapří polévka
Ingredience
Chléb konzumní |
200 g |
Cibule |
1 ks |
Kapr obecný |
500 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Pepř černý celý |
4 ks |
Šafrán |
1 špetka |
Skořice celá |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
100 ml |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do 1,5 l studené vody rozlámeme tvrdší chléb, přidáme oloupanou, na čtvrtky pokrájenou cibuli, celý pepř, zázvor, celou skořici, šafrán, víno a sůl, vše vaříme přibližně hodinu.
- Potom do polévky přidáme očištěné, naporcované rybí maso, 10 minut zvolna povaříme, následně porce vyjmeme, zbavíme kůže a kostí - ty vrátíme do polévky.
- Obrané maso nekrájíme, v celých kouscích je vložíme na rozpuštěné máslo. Na maso přecedíme polévku, prolisujeme rozvařený chléb a cibuli. Vše necháme přejít varem, podle chuti přisolíme a podáváme.