Kachna v pomerančové šťávě

Ingredience


Kachna mražená 1 ks
Kečup 1 polévková lžíce
Pomerančová kůra 1 špetka
Pomerančová šťáva 2 polévková lžíce
Sirup pomerančový 2 polévková lžíce
Solamyl 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 0.5 l
Worcester (worcesterská omáčka) 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozmrazenou a omytou kachnu osolíme, podlijeme 400 ml vody a pečeme v troubě doměkka.
  2. Potom slijeme část tuku z kachny, přidáme do něj solamyl, pomerančovou šťávu a sirup, kečup, worcester a nastrouhanou pomerančovou kůru. Přilijeme zbylou vodu a chvíli povaříme.
  3. Do horké omáčky vložíme naporcovanou kachnu a prohřejeme.