Kachna v pomerančové šťávě
Ingredience
Kachna mražená |
1 ks |
Kečup |
1 polévková lžíce |
Pomerančová kůra |
1 špetka |
Pomerančová šťáva |
2 polévková lžíce |
Sirup pomerančový |
2 polévková lžíce |
Solamyl |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
0.5 l |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 180 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Rozmrazenou a omytou kachnu osolíme, podlijeme 400 ml vody a pečeme v troubě doměkka.
- Potom slijeme část tuku z kachny, přidáme do něj solamyl, pomerančovou šťávu a sirup, kečup, worcester a nastrouhanou pomerančovou kůru. Přilijeme zbylou vodu a chvíli povaříme.
- Do horké omáčky vložíme naporcovanou kachnu a prohřejeme.