Jablka zapečená v rýžové kaši
Ingredience
Cukr krupice |
80 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Jablka |
800 g |
Marmeláda rybízová |
8 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko polotučné |
6 dl |
Rýže předvařená (parboiled) |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh tučný |
200 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Předvařenou rýži propláchneme, vsypeme do vařícího osoleného mléka a povaříme 10 minut. Přiklopíme pokličkou, necháme stát, až se mléko vsákne a rýže bude měkká.
- Větší část másla, tvaroh, vejce a cukr utřeme do hladka. Přidáme rýžovou kaši, vanilkový cukr, promícháme a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy.
- Do rýže vmáčkneme celá oloupaná a jádřinců zbavená jablka, naplněná marmeládou. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.