Jablka zapečená v rýžové kaši

Ingredience


Cukr krupice 80 g
Cukr vanilka 1 ks
Jablka 800 g
Marmeláda rybízová 8 kávová lžička
Máslo čerstvé 60 g
Mléko polotučné 6 dl
Rýže předvařená (parboiled) 250 g
Sůl 1 špetka
Tvaroh tučný 200 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předvařenou rýži propláchneme, vsypeme do vařícího osoleného mléka a povaříme 10 minut. Přiklopíme pokličkou, necháme stát, až se mléko vsákne a rýže bude měkká.
  2. Větší část másla, tvaroh, vejce a cukr utřeme do hladka. Přidáme rýžovou kaši, vanilkový cukr, promícháme a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy.
  3. Do rýže vmáčkneme celá oloupaná a jádřinců zbavená jablka, naplněná marmeládou. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.