Paprikový salát s lilkem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Feferony 1 ks
Francouzská zálivka 1 balení
Lilek 500 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika žlutá 2 ks
Voda pitná 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Papriky a lilek omyjeme, očistíme, podélně rozkrojíme. Poloviny zeleniny položíme na olejem potřený plech a pečeme v silně vyhřáté troubě přibližně 15 minut, než se začnou na slupce tvořit bublinky. Zeleninu vyjmeme z trouby, přikryjeme navlhčenou utěrkou a necháme vychladnout.
  2. Potom sloupneme slupku, zeleninu nakrájíme na nudličky, přidáme oloupaný, prolisovaný česnek a na jemno pokrájenou feferonku.
  3. Salátovou zálivku promícháme s vodou a olivovým olejem, nalijeme na zeleninu.
  4. Salát necháme před podáváním 30 minut rozležet.