Paprikový salát s lilkem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Feferony |
1 ks |
Francouzská zálivka |
1 balení |
Lilek |
500 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika žlutá |
2 ks |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Papriky a lilek omyjeme, očistíme, podélně rozkrojíme. Poloviny zeleniny položíme na olejem potřený plech a pečeme v silně vyhřáté troubě přibližně 15 minut, než se začnou na slupce tvořit bublinky. Zeleninu vyjmeme z trouby, přikryjeme navlhčenou utěrkou a necháme vychladnout.
- Potom sloupneme slupku, zeleninu nakrájíme na nudličky, přidáme oloupaný, prolisovaný česnek a na jemno pokrájenou feferonku.
- Salátovou zálivku promícháme s vodou a olivovým olejem, nalijeme na zeleninu.
- Salát necháme před podáváním 30 minut rozležet.