Koláč z vlašských ořechů s čokoládou
Ingredience
Čokoláda hořká |
50 g |
Cukr krupice |
130 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Ořechy vlašské |
50 g |
Strouhanka |
6 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vanilkový lusk |
1 ks |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vlašské ořechy nejprve nasekáme nadrobno.
- Rozehřejeme 80g másla a na kousky nalámanou čokoládu, každé ve zvláštním kastrůlku. Žloutky utřeme s cukrem. Přidáme nasekáne ořechy, hrst si odložíme stranou. Postupně vmícháme rozehřátou čokoládu, máslo a strouhanku, poté semena z vanilkového lusku.
- Bílky osolíme špetkou soli a vyšleháme v tuhý sníh. Ten opatrně na závěr vmícháme do těsta.
- Otvírací formu vymažeme a dno vysypeme zbylými ořechy. Nalijeme těsto a pečeme asi 30minut. Střed koláče musí zůstat vláčný.