Koláč z vlašských ořechů s čokoládou

Ingredience


Čokoláda hořká 50 g
Cukr krupice 130 g
Máslo čerstvé 100 g
Ořechy vlašské 50 g
Strouhanka 6 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vanilkový lusk 1 ks
Vejce slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vlašské ořechy nejprve nasekáme nadrobno.
  2. Rozehřejeme 80g másla a na kousky nalámanou čokoládu, každé ve zvláštním kastrůlku. Žloutky utřeme s cukrem. Přidáme nasekáne ořechy, hrst si odložíme stranou. Postupně vmícháme rozehřátou čokoládu, máslo a strouhanku, poté semena z vanilkového lusku.
  3. Bílky osolíme špetkou soli a vyšleháme v tuhý sníh. Ten opatrně na závěr vmícháme do těsta.
  4. Otvírací formu vymažeme a dno vysypeme zbylými ořechy. Nalijeme těsto a pečeme asi 30minut. Střed koláče musí zůstat vláčný.