Lívanečky s medem a ořechy

Ingredience


Cukr krupice 10 g
Droždí 15 g
Máslo čerstvé 50 g
Med včelí 4 polévková lžíce
Mléko polotučné 500 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Olej stolní 100 ml
Ořechy vlašské 100 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnku rozetřeme droždí s cukrem, přidáme trochu vlažného mléka, mouku a necháme na teplém místě vzejít kvásek.
  2. Do hrnce vsypeme osolenou mouku, přidáme žloutky, kvásek, za stálého míchání přiléváme zvolna mléko, poté necháme vykynout.
  3. Z těsta pečeme lívance (po obou stranách) na vymaštěném lívanečníku, po upečení je na jedné straně potřeme horkým máslem. Ještě teplé pomažeme nahřátým medem a posypeme nastrouhanými ořechy, smíchanými se skořicí.