Lívanečky s medem a ořechy
Ingredience
Cukr krupice |
10 g |
Droždí |
15 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Med včelí |
4 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
500 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Olej stolní |
100 ml |
Ořechy vlašské |
100 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnku rozetřeme droždí s cukrem, přidáme trochu vlažného mléka, mouku a necháme na teplém místě vzejít kvásek.
- Do hrnce vsypeme osolenou mouku, přidáme žloutky, kvásek, za stálého míchání přiléváme zvolna mléko, poté necháme vykynout.
- Z těsta pečeme lívance (po obou stranách) na vymaštěném lívanečníku, po upečení je na jedné straně potřeme horkým máslem. Ještě teplé pomažeme nahřátým medem a posypeme nastrouhanými ořechy, smíchanými se skořicí.