Zelí kysané bílé
Ingredience
Cibule |
100 g |
Cukr krupice |
100 g |
Kmín celý |
2 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Sůl |
10 g |
Tuk |
50 g |
Voda pitná |
200 ml |
Zelí kysané |
900 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Zelí zalijeme vařící vodou, okmínujeme a za občasného promíchání dusíme do poloměkka.
- Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Zaprášíme ji prosátou moukou, mírně osmahneme a zamícháme do zelí. Za občasného promíchání zelí dodusíme téměř doměkka.
- Ke konci dušení zelí přisladíme a přisolíme.