Gratinované hamburgry

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Hovězí maso přední 400 g
Kečup 4 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej stolní 50 ml
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso jemně umeleme, přidáme vejce, prolisovaný česnek, mletou papriku, sůl a vodu, vše dobře promícháme. Ze směsi vytvarujeme 4 tenké plátky, lehce je poprášíme moukou, po obou stranách opečeme na pánvi v oleji.
  2. Opečené plátky přendáme na pekáček, poklademe plátky sýra a gratinujeme pod grilem nebo v silně vyhřáté troubě. Podáváme ihned, pokapané kečupem.
  3. Vhodnou přílohou jsou bramborové hranolky nebo opečené brambory a čerstvá zelenina.