Gratinované hamburgry
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Hovězí maso přední |
400 g |
Kečup |
4 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
50 ml |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso jemně umeleme, přidáme vejce, prolisovaný česnek, mletou papriku, sůl a vodu, vše dobře promícháme. Ze směsi vytvarujeme 4 tenké plátky, lehce je poprášíme moukou, po obou stranách opečeme na pánvi v oleji.
- Opečené plátky přendáme na pekáček, poklademe plátky sýra a gratinujeme pod grilem nebo v silně vyhřáté troubě. Podáváme ihned, pokapané kečupem.
- Vhodnou přílohou jsou bramborové hranolky nebo opečené brambory a čerstvá zelenina.