Pikantní grilované klobásky

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Bazalka 1 kávová lžička
Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Klobása vepřová 4 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pažitka 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 kávová lžička
Rajčata 4 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupaný, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, pažitku, bazalku, olivový olej, pepř a sůl dobře promícháme.
  2. Klobásy podélně nařízneme a do vzniklé kapsy vetřeme připravenou bylinkovou směs. Každou kapsu naplníme na dílky nakrájenou cibulí a nakrájenými rajčaty, strany přitiskneme a klobásy obalíme plátky anglické slaniny. Spíchneme jehlou a zabalíme do alobalu.
  3. Klobásy grilujeme na rozpáleném grilu asi 20 minut.
  4. Podáváme s čerstvým pečivem a zeleninou.