Pikantní grilované klobásky
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Bazalka |
1 kávová lžička |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Klobása vepřová |
4 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupaný, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, pažitku, bazalku, olivový olej, pepř a sůl dobře promícháme.
- Klobásy podélně nařízneme a do vzniklé kapsy vetřeme připravenou bylinkovou směs. Každou kapsu naplníme na dílky nakrájenou cibulí a nakrájenými rajčaty, strany přitiskneme a klobásy obalíme plátky anglické slaniny. Spíchneme jehlou a zabalíme do alobalu.
- Klobásy grilujeme na rozpáleném grilu asi 20 minut.
- Podáváme s čerstvým pečivem a zeleninou.