Marinovaná hovězí svíčková
Ingredience
Hořčice |
4 kávová lžička |
Hovězí svíčková |
500 g |
Olej sójový |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
5 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
3 polévková lžíce |
Zázvor celý |
0.25 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sójovou omáčku, bílé víno a nastrouhaný čerstvý zázvor promícháme.
- Omyté maso nakrájíme na plátky, vložíme do připravené marinády a necháme asi 1 hodinu v chladu.
- Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme. Do pánve přilijeme marinádu a necháme ji vsáknout do masa.
- Podáváme spolu se solí a hořčicí.
- Vhodnou přílohou jsou opečené brambory, rýže nebo smažený lilek.