Marinované masové špízy
Ingredience
Anglická slanina |
200 g |
Bazalka |
1 kávová lžička |
Cibule |
2 ks |
Koření grilovací |
1 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
400 g |
Olej rostlinný |
400 ml |
Oregano čerstvé |
1 kávová lžička |
Paprika zelená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová panenka |
400 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou vepřovou panenku nakrájíme na silnější plátky, lehce je naklepeme a necháme marinovat ve směsi oleje (polovina množství) a grilovacího koření do druhého dne.
- Omytá kuřecí prsa vložíme do marinády ze zbylého oleje, soli, pepře a nasekané bazalky a oregana a také marinujeme do druhého dne.
- Kousky vepřové panenky a kuřecího masa střídavě napichujeme na jehly a prokládáme plátky slaniny, kousky cibule a papriky.
- Špízy grilujeme zvolna nejméně 30 minut.