Marinované masové špízy

Ingredience


Anglická slanina 200 g
Bazalka 1 kávová lžička
Cibule 2 ks
Koření grilovací 1 kávová lžička
Kuřecí prsa 400 g
Olej rostlinný 400 ml
Oregano čerstvé 1 kávová lžička
Paprika zelená 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová panenka 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou vepřovou panenku nakrájíme na silnější plátky, lehce je naklepeme a necháme marinovat ve směsi oleje (polovina množství) a grilovacího koření do druhého dne.
  2. Omytá kuřecí prsa vložíme do marinády ze zbylého oleje, soli, pepře a nasekané bazalky a oregana a také marinujeme do druhého dne.
  3. Kousky vepřové panenky a kuřecího masa střídavě napichujeme na jehly a prokládáme plátky slaniny, kousky cibule a papriky.
  4. Špízy grilujeme zvolna nejméně 30 minut.